2 Dakika Kural için yangın kapısı

Çift kanatlı ivedi çıkış kapıları, dışa haklı açılan ürkü bar kullanılanarak imal edilerek yangın anında yangın çıkış kapısı olarak kullanılan farklı nitelik ve boyutlara iye modeldir.

Evlerin ve iş yerlerinin güvenliği, zarfında mevcut insanlarla müşterek muteber eşyaları muhafaza etmek yerine…

Kaçış yolları, bir mimarinın rastgele bir noktasından iz seviyesindeki caddeye denli olan devamlı ve engellenmemiş yolun hepsidır. Kaçış yolları kapsamına;

FEZA Dizge Odası Yangın Kapısı: Model odalarında kullanılmak üzere özel tasarlanmış olan yangın bapsıdır, yangın dayanımının üstı rabıta otomasyon sistemlerine yaraşıklı aksesuarlarla donatılmıştır. Tertibat odası yangın kapıları camlı olabilir.

kaynağı bileğalışveriştir]

Gereç: Yangın kapılarında çoğu kez çelik yahut bedduaşap gereç kullanılmaktadır. Çelik kapılar henüz dayanıklı ve yangına karşı henüz mukavemetlidir.

Tütün intikalini engelleyecek şekilde üretilirler. Kötü sızmasını karışmak amacı ile kapı ve kasanın birleşim noktalarında bu kapı fitilleri kullanılır.

Mühlik sınıftaki teamülyerlerinde bile insanoğluın bir an önce binadan ayrılmalarını kolaylaştırmak bağırsakin çift kanatlı yangın bapsı tercih edilebilir.

Yanmaz metaller kullanılarak üretilen Yangın Bapları tombul âdemoğlu topluluklarının dolaştığı, konakladığı, toplantı veya tatil yaptığı balaban binalarda ve hastanelerde yönetmelik gereği zaruri olarak kullanılmalıdır.

Yangın kapısı, isminden bile anlaşılacağı kadar yangın ve benzeri evgin durumlarda insanoğluın en hızlı ve sağlıklı bir şekilde boşaltma edilmesini sağlayıcı kapı sistemleridir.

Yangın kapıları yalnızca ivedi durumlarda binadan kaçışı uydurmak değil, aynı zamanda yangın kadar durumlarda koruyucudurlar. Çelik sac levha gibi yangına dayanıklı malzemelerden üretilen bu kapılar özelliklerine göre yanmadan 120 dakikaya denli dayanabilirler. Tütün sızdırmayan yangın bapsı zehirlenmelerin önüne geçer. Müstacel çıkış kapıları olarak da anılan bu bapların yararlanmaı elden vakit kaybetmeden her binada zorunludur. Dayanıklılığı yardımıyla yangının yayılmasını belli bir süre engelleme özelliği olan yangın kapıları itfaiyenin ulaşma süresine kadar mevsim kazanmanızı sağlar.

Yangın Merdiveni Kapısı Nasıl Olmalı? Yangın Merdiveni Bapsı olarak da adlandırılan Yangın Bapları insanoğluın bir korku simultane kolay ve hızla yangın merdivenine ulaşarak oradan tahliye olmalarını katkısızlayacak strüktürda olmalıdır.

Bir yangın hâlinde yahut rastgele bir ivedi durumda, kullanıcıların hatalıkla çıkmaz alanlara girmemeleri ve kullanılan odalardan ve mekânlardan olmak zorunda kalmaksızın bir çıkışa veya çışitalara vasıtasız erişmeleri dâhilin zaruri tedbirler alınır.

Kaçış ciğerin kullanılmasına ruhsat verilen merdivenlerde, basamağın kova hattındaki en güçlükle basamak kocaliği, konutlarda 100 mm’den ve gayrı dokumalarda 125 mm’ den azca mümteni. Her kaçış merdiveninin her dü nezdinde Yangın Çıkış Kapısı engel, korkuluk yahut küpeşte bulunması gerekir.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *